28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΘΩΝΗ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ | 3ΗΜ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ-ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ-ΚΟΡΩΝΗ-ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ Στο κεντρικο REX HOTEL 4*

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΘΩΝΗ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ | 3ΗΜ
Προσφορά
135€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Γύθειο - Σπήλαιο Διρού – Καλαμάτα :

Αναχώρηση το πρωί, με πρώτη στάση για καφέ και ξεκούραση. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Γύθειο, με παραμονή για γεύμα, και κατόπιν τα Σπήλαια Διρού. Τα σπήλαια βρίσκονται κάτω από τα μανιάτικα χώματα και κρύβουν μια ανείπωτη ομορφιά, αποτελούνται από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, όσες φορές και εάν επισκεφθεί κανείς τα σπήλαια Διρού δεν χορταίνει το μάτι του, να παρακολουθεί με θαυμασμό το τι του έχει προσφέρει σαν δώρο η φύση. Xωρίζεται σε τρία διαφορετικά σπήλαια: στο σπήλαιο Bλυχάδα που είναι επισκέψιμο, και στα σπήλαια Aλεπότρυπα και Kαταφύγι, τα οποία δε θα μπορέσουμε να τα επισκεφθούμε καθώς οι έρευνες μέσα σε αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στο σπήλαιο, θα συνεχίσουμε για την Μεσσηνιακή Μάνη, μέσω Καρδαμύλη, Κάμπου και Παραλία Βέργας θα φτάσουμε στην όμορφη Καλαμάτα. Άφιξη στο πολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο REX HOTEL 4*, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη – Πύλος :

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κορώνη όπου θα την θαυμάσουμε αμφιθεατρικά και θα συνεχίσουμε για την Φοινικούντα. Θα καταλήξουμε στην γραφική Μεθώνη μία ακόμη πανέμορφη πόλη της Μεσσηνίας, η οποία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Εδώ θα παρατηρήσουμε Βενετσιάνικα οικόσημα, το λιοντάρι του Αγ. Μάρκου και το φρούριο πάνω από την θαλάσσια τάφρο που συνδέεται με μικρή νησίδα, με ένα άλλο οχυρό μέσα στη θάλασσα. Κατόπιν για την ιστορική κωμόπολη με το έντονο νησιώτικο χρώμα, την Πύλο, όμορφη πολιτεία με ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στο μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναβαρίνου, αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του Τουρκικού στόλου. Κατά τη παραμονή σας στην Πύλο, αξίζει να επισκεφτείτε με καραβάκι (ατομικά έξοδα) το νησάκι Σφακτηρία. Παραμονή για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα Καλαμάτα – Ι.Μ. Υπαπαντής – Αγ. Θεοδώρα – Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή της Υπαπαντής. Ο μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής της Σωτήρας, είναι ένας από τους πιο μεγαλόπρεπους ναούς Βυζαντινού Ρυθμού, χτίστηκε το 1839 και εγκαινιάστηκε το 1879. Οι σεισμοί, τόσο και του 1886, όσο και του 1986, κατέστρεψαν τον κεντρικό τρούλο της εκκλησίας, ο οποίος αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια. Θα συνεχίσουμε μέσω της υπέροχης κατάφυτης διαδρομής την οποία θα την θυμόμαστε για πάντα μέσα από αναρίθμητα πεύκα, πλατάνια και θεόρατες βελανιδιές για την Αγία Θεοδώρα. Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και είναι από τα πιο αξιόλογα της Αρκαδίας. Η εκκλησία κτίστηκε μεταξύ του 1050-1100 προς τιμήν της οσιομάρτυρας Θεοδώρας. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης σε μία κατάφυτη ειδυλλιακή ρεματιά με πυκνό δάσος από θεόρατες βελανιδιές. Παραμονή για γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κοντά στον νερόμυλο όπου ο ήχος που αναβλύζει από το τρεχούμενο νερό του ποταμού, που περνάει ακριβώς δίπλα, θα μας ανταμείψει με μία αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Επιστροφή με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 135€   ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +50 €

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο REX HOTEL 4*
  • Ημιδιατροφή (2 πρωινά και 2 δείπνα)
  • Αρχηγός/συνοδός, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Κάντε κράτηση online!