18/08 ΒΕΝΕΤΙΑ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ - ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΝΤΡΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ – ΦΙΟΡΔ ΜΠΟΚΑ - ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΤΙΡΑΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/08 | 8 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
18/08 ΒΕΝΕΤΙΑ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Προσφορά
550 €

Πρόγραμμα εκδρομής

1η, 2η μέρα, Αθήνα – Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Βενετία :

Αναχώρηση από Αθήνα πλατεία Ομόνοιας, για την Πάτρα επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Βενετία. Κατά την μίνι κρουαζιέρα μας απολαύστε τις ανέσεις του πλοίου ταξιδεύοντας και απολαμβάνοντας το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα των Ιόνιων Νήσων. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα, Εν πλω :

Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω

3η μέρα, Βενετία – Λιουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ :

Άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας, επιβίβαση στο βαπορέτο (έξοδα ατομικά) και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη, γνωστή ως «Βασίλισσα της Αδριατικής». Η θέα της Γαληνοτάτης με τις γόνδολες και την πλατεία του Αγ. Μάρκου μας χαιρετούν. Θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, τη γέφυρα των στεναγμών, τον πύργο του Ωρολογίου, το καμπανίλε, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και κατόπιν θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Ελεύθερος χρόνος για ένα καπουτσίνο στο ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, την πιάτσα San Marco. Συνεχίζουμε για την Λιουμπλιάνα, την αρχοντική και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία Πρέσερν, τη γέφυρα του Δράκου, κ.α. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το Ζάγκρεμπ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα, Λίμνες Πλίτβιτσε – Τρογκίρ (460 χλμ):

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τις μαγικές λίμνες Πλίτβιτσε, που είναι ιδιαίτερα γνωστές για τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες λίμνες και πολλές μικρότερες. Η πεζοπορική μας περιήγηση περιλαμβάνει βαρκάδα στην λίμνη με πλοιάριο και βόλτα με πουλμανάκι. Κατόπιν αναχώρηση για το τουριστικό Τρογκίρ, ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Σπλιτ ή του Τρογκίρ . Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Σπλίτ (ξενάγηση) –Τρέμπινιε (300 χλμ):

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών, και κινούμενοι παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, φθάνουμε στην πόλη του Σπλιτ, πόλη που συγκεντρώνει στοιχεία πολλών και διαφορετικών πολιτισμών. Χρόνος για να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την μεσαιωνική πόλη και να επισκεφθούμε το ανάκτορο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού πού επέλεξε να χτίσει σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Συνεχίζουμε μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή για το γραφικό Τρέμπινιε.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Σπλίτ, Σιν, ή Τρογκίρ , δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση πόλης) – Νησί Λόκρουμ (60 χλμ):

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε με περιήγηση στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, παλιά του ονομασία ``Ραγκούσα``, μεσαιωνική πόλη, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, πού όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές το 68% των κτηρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευμένο από την Unesco) είναι μία οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χλμ. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργο του Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αι. χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, μοναστηριακά συμπλέγματα, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αι. που βρίσκεται στην δυτική πλευρά, την μικρή κρήνη του Ονοφρίου με την εκκλησία του Σωτήρος. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείτε το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης, όπου δίπλα του το δημαρχείο και ο καθεδρικός ναός και το θησαυροφυλάκιο. Χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε μία βόλτα πάνω στα τείχη ή μία βόλτα με το τελεφερίκ για να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και για όσους επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στην προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι – εθνικό Δρυμό Λόκρουμ, στη διαδρομή προς το Λόκρουμ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα επιβλητικά τείχη της παλιάς πόλης από την πλευρά της θάλασσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα, Κότορ - Μπούτβα – Άγιος Στέφανος - Μαυροβούνιο – Τίρανα (300 χλμ):

Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά πόλη του Κότορ, μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού που κτίστηκε μεταξύ του 12ου και 14ου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ. που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ.Τρύφωνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Λουκά, το μουσείο Ναυτικής ιστορίας Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στο διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο, Μπούτβα, την παλαιότερη μεσαιωνική και ανακαινισμένη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου. Η ονομασία της πόλης προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη Βούς. Σύμφωνα με την μυθολογία η πόλη ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο Βασιλιά της Θήβας. Σύντομη περιήγηση και σχετική παραμονή για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το Μαυροβούνιο, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα, από τις ωραιότερες της Ευρώπης και το γραφικό ιστορικό νησάκι Άγιο Στέφανο, γνωστό και ως Sveti Stefan, αγαπημένο θέρετρο διάσημων επισκεπτών ανά τον κόσμο. Συνεχίζουμε περνώντας για μία σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο των Τιράνων, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη, την παλιά Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το τζαμί που χρονολογείται περίπου το 1879, τον Πύργο του Ρολογιού του 1830, και την Ορθόδοξη Εκκλησία Της Αναστάσεως. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα Τίρανα - Αθήνα( 700 χλμ ):

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη το Βράδυ.


Τιμή συμμετοχής

550 €

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3* με ημιδιατροφή
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με wc (AB4)
 • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό εκδρομής,
 • Τοπικό ξεναγό Ντουμπρόβνικ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους,
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα,
 • Check point & φόροι ξενοδοχείων 45 €,
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο,
 • Κρουαζιέρες, εισόδους σε θεαματικά πάρκα,vaporetto Βενετίας

Σημειώσεις

Σημείωση: Η διανυκτέρευση Τρέμπινιε μπορεί να γίνει Νέουμ ή Ντουμπρόβνικ

Φόρμα εγγραφής