28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

στο φιλόξενο Artina Nuovo 4*, ΜAΡΑΘΟΠΟΛΗ – ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΝΕΣΤΟΡΑ – ΓΙΑΛΟΒΑ - ΜΕΘΩΝΗ – ΠΥΛΟΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Προσφορά
150 €

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Αγία Θεοδώρα Βάστα - Μαραθόπολη

Αναχώρηση το πρωί για Ισθμό, στάση και μέσω Τρίπολης, Μεγαλόπολης θα επισκεφθούμε το χωριό Βάστα και την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας. Η σκεπή της εκκλησίας κρατάει πάνω της 17 πελώρια δένδρα, χωρίς να υπάρχουν ίχνη από ρίζες. Παραμονή για προσκύνημα και γεύμα. Θα συνεχίσουμε για την << Νύμφη του Κυπαρισσιακού >>, την Κυπαρισσία, όπου και ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα για να φτάσουμε στην Μαραθόπολη, γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με δαντελωτές ακρογιαλιές θωρεί το γαλάζιο του Ιονίου, από τις πιο όμορφες γωνιές της Μεσσηνίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Ανάκτορα Νέστορα – Μεθώνη – Πύλος - Γιάλοβα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Πυλίας όπου θα επισκεφθούμε το πιο καλά διατηρημένο Μυκηναϊκό Ανάκτορο, τα ανάκτορα του θρυλικού Βασιλιά Νέστορα της Αρχαίας Ελλάδας, ξακουστού βασιλιά της Πύλου ο οποίος οδήγησε την Αρχαία Πύλο στον Τρωικό πόλεμο με 90 καράβια, χρονολογείται τον 13ο αιώνα π.χ. Θα συνεχίσουμε για την Ενετική Καστρούπολη της Μεθώνης όπου θα θαυμάσουμε το καλοδιατηρημένο της κάστρο και την αρχιτεκτονική των Μεσαιωνικών χρόνων για να καταλήξουμε στην Πύλο, όμορφη πολιτεία με νησιώτικο χρώμα, ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε δύο λόφους στην νότια πλευρά του Ναυαρίνου, με γραφικά πετρόχτιστα δρομάκια καμάρες μεγάλα πλατάνια, καλοδιατηρημένο κάστρο και καταπληκτική θέα προς το νησάκι Σφακτηρία και την σπηλιά του Νέστορα. Παραμονή για γεύμα. Επόμενος σταθμός το χωριό Γιάλοβα, γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στον όρμο του Ναυαρίνου, με υπέροχη φύση και σπάνια πανίδα. Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Αρχαία Μεσσήνη – Καλαμάτα – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Αρχαία Μεσσήνη, επίσκεψη στο εντυπωσιακό αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο, στην περιήγηση μας θα νιώσουμε την λάμψη της πολιτείας που κάποτε είχε μία όψη μυθική στολισμένη με τα αριστουργηματικά γλυπτά του Δαμοφώντα. Συνεχίζουμε για την όμορφη Καλαμάτα, και στην Ιερά Μονή της Υπαπαντής, προστάτιδα της Καλαμάτας και Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος, ένας από τους πιο μεγαλόπρεπους ναούς Βυζαντινού Ρυθμού, χτίστηκε το 1839 και εγκαινιάστηκε το 1879. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος και παραμονή στην Καλαμάτα για γεύμα στην παραλία. Επιστροφή με ενδιάμεση στάση για την Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

150 €

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Artina Nuovo 4*
  • Hμιδιατροφή (2 Πρωινά + 2 Δείπνα)
  • Αρχηγό συνοδό εκδρομής/Ασφάλεια Αστικής ευθύνης/ Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ο νέος Δημοτικός Τουριστικός φόρος

Φόρμα εγγραφής