29/01 | ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - AVARIS 5* - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΣΙΩΤΙΣΑ | 2ΗΜ

Στο πολυτελές AVARIS HOTEL 5* !!! : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ – ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΣΙΩΤΙΣΑ - ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

29/01 | 2 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
29/01 | ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - AVARIS 5* -  ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΣΙΩΤΙΣΑ | 2ΗΜ
Προσφορά
75€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Κορυσχάδες – Καρπενήσι :

Αναχώρηση το πρωί, με ενδιάμεση στάση κοντά στη Λαμία. Ακολούθως αφού περάσουμε από Μακρακώμη και Τυμφρηστό φθάνουμε στο χωριό Κορυσχάδες ένα από τα γραφικότερα χωριά. Στο σχολείο του χωριού πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθνοσυνέλευση των μαχόμενων για την απελευθέρωση Ελλήνων το 1944. Ο χώρος αυτός έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και λειτουργεί ως μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Παραμονή για το γεύμα μας σε παραδοσιακή ταβέρνα. Συνεχίζουμε για το Καρπενήσι και τον κεντρικό πεζόδρομο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Κατόπιν για το ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα Καρπενήσι – Παναγιά Προυσιώτισσα – Μεγάλο Χωριό – Αθήνα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της υπέροχης καταπράσινης διαδρομής για την γραφική κοιλάδα του Καρπενησιώτη – Το Γαύρο – Το Άγριο φαράγγι Κλειδί, στάση στη θέση «Τύπωμα» ή «Πατήματα» όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα Πατήματα της εικόνας της Παναγίας Της Προυσιώτισσας και αρκετά ψηλότερα η Δρακότρυπα που δημιούργησε στο πέρασμα της πηγαίνοντας στο χώρο όπου την βρήκαν, τη γέφυρα Διπόταμου και τη σπουδαία μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας χτισμένη σε απόκρημνο βράχο. Σχετική παραμονή για ευλαβικό προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της που βρίσκεται σε κρύπτη - Παρεκκλήσι μέσα στο καθολικό της μονής, επίσκεψη στην αίθουσα πολύτιμων κειμηλίων με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφους κώδικες καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη. Κατόπιν αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό, όπου επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο. Δημιουργήθηκε το 1991 από τον Σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή», ο οποίος έχει τιμηθεί για τη δράση του από το Εθνικό Ίδρυμα και από την Ακαδημία Αθηνών. Αναπαραστάσεις παλιών επαγγελμάτων και σπιτιών, φορεσιές, εργαλεία, πατητήρια, αποστακτήρια, ραπτομηχανές, μουσικά όργανα, φωτογραφικές μηχανές, πετρώματα, υφαντά κι ένα σωρό ακόμη αντικείμενα αφηγούνται την ιστορία του τόπου και τον καθημερινό τρόπο ζωής των παλιών Μεγαλοχωριτών, ελεύθερος χρόνος, και στη συνεχεία γεύμα καθοδόν και επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις.


Τιμή συμμετοχής

75€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο AVARIS 5*
  • Ημιδιατροφή (1 Πρωινό και 1 Δείπνο)
  • Συνοδός/Αρχηγός εκδρομής,
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Κάντε κράτηση online!