28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ |ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-EPIRUS PALACE 5* 4ΗΜ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ – ΜΕΤΣΟΒΟ !!! Στο πολυτελεστατο Epirus Palace 5*!!!

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 4 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ |ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-EPIRUS PALACE 5*  4ΗΜ
Προσφορά
από ..175€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα, Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη – Ιωάννινα :

Αναχώρηση το πρωί, με στάση στον Ισθμό. Μέσω Ρίου- Αντίρριου, φθάνουμε στην όμορφη Αμφιλοχία, όπου θα έχουμε στάση για ξεκούραση και γεύμα. Συνεχίζουμε προς Άρτα και επίσκεψη στο Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα, με σκηνές και πρόσωπα από την ιστορία της Ηπείρου. Θα δούμε το κρυφό σχολειό, τους δασκάλους του γένους, την σφαγή του Αλή Πασά, την κυρά Φροσύνη κ.α. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Καλπάκι - Πολεμικό Μουσείο - Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης – Κόνιτσα – Μονοδένδρι Ζαγοροχώρια - Χαράδρα Βίκου :

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Καλπάκι και θα επισκεφθούμε το μουσείο Πολέμου 1940 – 1941 με συλλογή αντικειμένων και φωτογραφιών του Ελληνοιταλικού Πολέμου και προβολή ενημερωτικής ταινίας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης. Το όνομα της το πήρε από το καθολικό που ήταν σκεπασμένο από μολύβδινες πλάκες, ένα από τα σημαντικότερα μνημειακά συγκροτήματα της Ηπείρου του 13ου αιώνα. Μέσω Κόνιτσας και ωραίας διαδρομής συνεχίζουμε για τα γραφικά παραδοσιακά χωριά του Δυτικού Ζαγορίου Πεδινά, Βίτσα και Μονοδένδρι. Επίσκεψη στην Μονή Αγ. Παρασκευής Μονοδενδρίου που είναι κτισμένη σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από την πλατεία του οικισμού του Μονοδένδριου και δεσπόζει στο χείλος της χαράδρας του Βίκου, ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη με αναφορά και στο βιβλίο Γκίνες, ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου. Το πλάτος της χαράδρας στη βάση (κοίτη) κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μ. και το μήκος είναι περίπου 12 χλμ. Ελεύθερος χρόνος και παραμονή για γεύμα στο Μονοδένδρι όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές πίτες κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Σπήλαιο Περάματος - Νησάκι – Ιωάννινα - Παλαιά Πόλη – Κάστρο :

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το μοναδικό σπήλαιο Περάματος. Ένα μοναδικό σπήλαιο με πανέμορφους και ιδιαίτερους σχηματισμούς σταλαγμιτών και σταλακτιτών που χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να σχηματιστούν. Στην συνέχεια μετάβαση με το καραβάκι στο γραφικό νησάκι (έξοδα ατομικά) όπου θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών και το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά. Επιστροφή στην προκυμαία των Ιωαννίνων και ελεύθερος χρόνος στην παλαιά πόλη, το Κάστρο. Εάν είναι ανοικτό μπορείτε να επισκεφθείτε το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο – τζαμί του Ασλάν Πασά, και την ακρόπολη Ιτς Καλέ – Βυζαντινό Μουσείο – τάφος του Αλή Πασά. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος στην πόλη των Ιωαννίνων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Μέτσοβο – Τρίκαλα - Αθήνα :

Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω μίας καταπληκτικής διαδρομής (Εγνατία Οδός) με πολλές φυσικές εναλλαγές. Στάση στον παραδοσιακό οικισμό του Μετσόβου. Το Μέτσοβο είναι κοιτίδα διάσημων Ελλήνων και μεγάλων ευεργετών του έθνους, όπως ο Νικόλαος Στουρνάρας, Ελένη Τοσίτσα, Μιχαήλ Τοσίτσας και Γεώργιος Αβέρωφ, που κατάφεραν να κάνουν γνωστό το Μέτσοβο πανελληνίως. Η μεγαλύτερη συμβολή των πιο πάνω προσώπων ήταν η δημιουργία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το οποίο εν συντομία αποκαλείται Μετσόβιο. Ακόμα είναι γνωστό για την παρασκευή δύο τυριών, με την ονομασία μετσοβόνε και μετσοβέλας. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Μητρόπολη της Αγίας Παρασκευής και την πινακοθήκη Αβέρωφ – Τοσίτσα. Αναχωρούμε μέσω μια άμορφης διαδρομής για τα Τρίκαλα. Περνώντας από την Καλαμπάκα και βλέποντας πανοραμικά τα βράχια των Μετεώρων θα καταλήξουμε στα Τρίκαλα την πόλη που βρίσκεται στις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Η πόλη χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, και γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


Τιμή συμμετοχής

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΤΙΜΗ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

3ο ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

BYZANTINO HOTEL

Με Πρωινό σε μπουφέ

175€

155€

+65€

EPIRUS PALACE 5*

Ημιδιατροφή (πρωινό + δείπνο)

250€

230€

­+130€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Hμιδιατροφή (3 πρωινά και 3 δείπνα) στο ξενοδοχείο Epirus Palace 5*
  • Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο Byzantino Hotel
  • Αρχηγός/συνοδός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Κάντε κράτηση online!