ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ-ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ

Καβάλα – Βαπτηστήριο Αγίας Λύδιας – Ι.Μ. Παναγίας Εικοσιφοινίσσας - Σπήλαιο Αλστράτης - Δράμα- Πομακοχώρια - Ξάνθη - Ξανθιώτικο Καρναβαλι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ | 4 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Καβάλα :

Αναχώρηση το πρωί από Μαρούσι 07:00 και από Ομόνοια 07:30 μέσω Λαμίας με στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα. Άφιξη στο κεντρικό ξενοδοχείο μας OCEANIS HOTEL. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος να χαρούμε την όμορφη Καβάλα. Η υπέροχη εικόνα μιας πόλης που απλώνεται χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο. Αποπνέει μια αύρα ιδιαίτερη, τα νεοκλασικά κτίρια που έχουν απομείνει και οι μεγάλες καπναποθήκες διατηρούν την ανάμνηση μιας ακμαίας μεγαλοαστικής και αστικής τάξης. Χαρακτηριστικό είναι και το λιμάνι με τους φοίνικες και τους παλιούς κυβόλιθους όπου συνυπάρχουν τα σύγχρονα κτίρια, οι ψαροταβέρνες και οι βάρκες των ψαράδων. Επίκεντρο της καθημερινής ζωής στην Καβάλα είναι η πλατεία Ελευθερίας. Ο πεζόδρομος της Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τα πολυάριθμα μαγαζιά, τα καφέ-μπαρ και την καπναποθήκη που έγινε εμπορικό κέντρο, όπως και η εμπορική οδός Ομονοίας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα, Βαπτηστήριο Αγίας Λύδιας - Ι.Μ. Παναγίας Εικοσιφοίνισσας – Σπήλαιο Αλιστράτης – Δράμα :

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε το Βαπτηστήριο της Αγίας Λύδιας, πόλο έλξης πολλών χριστιανών από όλον τον κόσμο. Εκεί, στον Ζυγάκτη ποταμό βαπτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο η πρώτη Ελληνίδα, η Αγία Λύδια και το σημείο έγινε το πρώτο σκαλοπάτι για τη διάδοση του χριστιανισμού και ιερός τόπος προσκυνήματος. Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε μέσα από μια μαγευτική διαδρομή για το Παγγαίο Όρος όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας. Είναι η δεύτερη σημαντικότερη μονή της Μακεδονίας, σε υψόμετρο 753 μ. στην βόρεια πλευρά του Παγγαίου Όρους, της οποίας η συμβολή κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας υπήρξε καθοριστική και ανεκτίμητη στην διατήρηση της Ορθοδοξίας. Στην μονή φυλάσσεται η θαυματουργή Εικόνα της Αχειροποίητος Θεοτόκου. Η παράδοση αναφέρει ότι είναι μια από τις εικόνες του Αποστόλου Λουκά, αν και εικόνα του Αποστόλου, η αποτύπωση πάνω στο ξύλο έγινε με θαυμαστό τρόπο από την ίδια την Θεοτόκο. Ο Απόστολος Λουκάς τη στιγμή που αγιογραφούσε το πρόσωπο της Θεοτόκου διακρίνει μια σχισμή στο ξύλο και για να μη στενοχωρηθεί, η Παναγία εμφανίζεται με το Θείο Βρέφος αγκαλιά πάνω στο ξύλο, γι’ αυτό στην εικόνα διακρίνεται η σχισμή στο πρόσωπο της Θεοτόκου. Κατόπιν 22 χλμ. μόλις από την Δράμα, θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Αλιστράτης. Η ιστορία του σπηλαίο ξεκινάει περίπου 2.000.000 χρόνια πριν. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1959 από κατοίκους της περιοχής, ενώ στην Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία έγινε γνωστό το 1975. Το εσωτερικό πολύ εντυπωσιακό με σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων αποχρώσεων και σχηματισμών. Επίσκεψη στην πόλη της Δράμας για καφέ και βόλτα στα νερά της Αγίας Βαρβάρας και στη μικρή λίμνη της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

3η μέρα, Πομακοχωρια «Σμίνθη» - Ξάνθη – Ξανθιώτικο Καρναβάλι :

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα περίφημα Πομακοχώρια Ξάνθης, «σκαρφαλωμένα» στην οροσειρά της Ροδόπης. Θα επισκεφθούμε την Σμίνθη. Οι Πομάκοι, ψηλόλιγνοι με λευκή επιδερμίδα, ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, Έλληνες στην υπηκοότητα και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, είναι απόγονοι της αρχαίας θρακικής φυλής των “Αγριάνων”. Κατά την διάρκεια της δια δρομικής ξενάγησης θα έχουμε την δυνατότητα να αναφερθούμε στην μουσουλμανική μειονότητα που κατοικεί εδώ, καθώς και στα πανάρχαια ήθη & έθιμα που αναβιώνουν μέχρι τις μέρες μας. Συνεχίσουμε για την πανέμορφη πόλη της Ξάνθης, γεμάτη με αρχοντικά, το Δημαρχείο σε ένα καταπληκτικό παραδοσιακό κτίριο, την πινακοθήκη, τις καπναποθήκες κ.α. Η πόλη σήμερα έχει την τιμητική της και είναι στολισμένη αποκριάτικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η μέρα, Καβάλα – Λεπτοκαρυά – Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας θα ακολουθήσει πεζή περιήγηση στην Καβάλα, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, αμφιθεατρικά χτισμένη με ανατολίτικη γειτονιά, γραφικό λιμανάκι, ρωμαϊκό υδραγωγείο, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, τις Καμάρες και το Φάρο. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής , αφού πρώτα επισκεφτούμε τη παραλία της Λεπτοκαρυάς όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για όσους το επιθυμούν , να γευτούμε τους παραδοσιακούς μεζέδες της Καθαρής Δευτέρας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή προς την Αθήνα με τις απαραίτητες στάσεις.


Τιμή συμμετοχής

195€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο OCEANIS HOTEL
  • 3 Πρωινά σε μπουφέ
  • 1 Δείπνο
  • Αρχηγός/συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος
  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του

Φόρμα εγγραφής