28H ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ

ΝΙΣ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ-ΔΡΕΣΔΗ-ΒΙΕΝΝΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 9 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
28H ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ
Προσφορά
650€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Νίς :

Αναχώρηση το πρωί για Λαμία όπου στάση για καφέ. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία και την περιοχή της Νις. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Νις – Βουδαπέστη :

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Βουδαπέστη, περνώντας από Κρούσεβατς - Κραλιεβο και δίπλα από την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας , την Λευκή πόλη του Δούναβη, το Βελιγράδι που κτισμένη στην συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη μας γοητεύει. Περνώντας από το Νέο Βελιγράδι με τα εντυπωσιακά μοντέρνα κτίρια συνεχίζουμε μέσω των απέραντων πεδιάδων της Πανόνια και δίπλα από Νόβισαντ - Σύνορα (έλεγχος – διέλευση) και φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την Βουδαπέστη. Άφιξη στην τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και προαιρετικά Μίνι κρουαζιέρα με τουριστικό πλοιάριο στο Δούναβη, «απολαμβάνοντας» τη νυκτερινή όψη της πόλης, διανυκτέρευση.

3η μέρα, Βουδαπέστη (ξενάγηση) :

Μετά το πρωινό πανοραμική ξενάγησή της Βουδαπέστης. Ξεκινάμε από τη Βούδα και το λόφο του Γκέλερτ και συνεχίζεται με τους Πύργους των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο αργότερα διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην Πέστη και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τελειώνουμε με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

4η μέρα, Βουδαπέστη – Πράγα :

Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από μια όμορφη διαδρομή για την Πράγα. Φθάνουμε στη «Χρυσή πόλη» και κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία, πριν τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Πράγα (ξενάγηση) – Κάρλοβι Βάρυ :

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης, από την Καστρούπολη με το μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Βίτο, κατηφορίζουμε στη συνέχεια για να συναντήσουμε το Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς και τη γέφυρα του Καρόλου και να καταλήξουμε στο Δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόι, την οδό Παρισίων και την Εβραϊκή Συνοικία και τέλος τη γέφυρα του Τσεχ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο του Καρλοβι Βαρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε Βασιλική Πόλη από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ, ο Μάρξ κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στην Πράγα, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Πράγα - (Δρέσδη) :

Μετά το πρωινό μας ελεύθερη μέρα για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και την αγορά της, ή εναλλακτικά να ακολουθήσετε την πρόταση μας για προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη, τη «ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ» . Ο ποταμός Ελβας τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «ZWIMGER», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό μπαρόκ, σχεδιασμένο από τον MATHIAS POPPELMAN. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το Θέατρο της Όπερας και στην Καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού GAETANO CHIAVERI. Χρόνος ελεύθερος γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην Πράγα για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα, Πράγα – Βιέννη :

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για την Αυστριακή πρωτεύουσα τη Βιέννη. Φθάνουμε στην πόλη του Στράους και έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της πόλης, το Σενμπρυν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους Αυτοκρατορικούς και Λαϊκούς Κήπους, το Παλάτι Χοφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο καθώς και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η Πλατεία Σβαρτσενμοεργκ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο σε εστιατόριο της πόλης, διανυκτέρευση.

8η μέρα, Βιέννη – Βενετία :

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Βενετία απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους.

9η μέρα, Πάτρα – Αθήνα :

Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

650€

Περιλαμβάνονται

 • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Βενετία – Πάτρα σε 4κλίνες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4)
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός - συνοδός
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

 • Δημοτικός φόρος 20€ συνολικά καταβλητέα τοπικά
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.
 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Σημειώσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παραπάνω εκδρομή πραγματοποιείται και 8 ήμερη αεροπορικώς ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Φόρμα εγγραφής