18/02 | ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

ΒΟΛΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ – ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ - ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΜΗΛΙΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ| 2 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
18/02 | ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ
Προσφορά
85€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα Αθήνα – Βόλος – Πορταριά - Μακρινίτσα – Χάνια:

Αναχώρηση το πρωί από Μαρούσι ώρα 07:30 και από Ομόνοια ώρα 08:00, με ενδιάμεση στάση καθοδόν, περνώντας από Στυλίδα, Καραβόμυλο θα φτάσουμε στον Βόλο. Θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε προς το δυτικό Πήλιο όπου δεσπόζουν τα γραφικά χωριά της Μακρινίτσας, στην πανέμορφη πλατεία υπάρχει το Καφενείο Θεόφιλος που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για μια ζωγραφιά του φημισμένου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχάλη, θα έχουμε στάση για γεύμα. Κατόπιν για την όμορφη Πορταριά με τα όμορφα αρχοντικά, όπου στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου τα Χάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Άνω Λεχώνια – Τρενάκι Πηλίου «Μουτζούρης» – Μηλιές - Βόλος - Αθήνα:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια αξέχαστη γραφική ανάβαση στις πλαγιές του Πηλίου όπου θα φράσουμε στα Άνω Λεχώνια. Θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό τρενάκι (έξοδα ατομικά), τον… Μουτζούρη του Εβαρίστο Ντε Κίρικο που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Η χαμηλή ταχύτητα σε συνδυασμό με την απίστευτα πλούσια φύση που διασχίζουμε αλλά και τα τεχνικά έργα που έκαναν εφικτή τη δημιουργία και λειτουργία αυτής της γραμμής, μας χαρίζουν εικόνες σπάνιας αισθητικής που θα κρατήσουμε μέσα μας για πολύ καιρό. Η μικρή στάση στο φιλόξενο περιβάλλον της Άνω Γατζέας, η καλημέρα με τους κατοίκους και στη συνέχεια ο τερματισμός στον ατμοσφαιρικό σταθμό των Μηλέων, με τα σύννεφα του καπνού και του ατμού να γεμίζουν την ατμόσφαιρα, είναι εμπειρίες μοναδικές πλέον στη ζωή του συγχρόνου ανθρώπου : μια 90 λεπτή διαδρομή που δεν πρέπει να χάσετε! Οι Μηλιές, πατρίδα του δάσκαλου του Γένους Άνθιμου Γαζή μια μικρογραφία του Πηλίου όπως έχει χαρακτηριστεί ο πετρόχτιστος οικισμός στην πλατεία του οποίου βρίσκεται ο μοναδικής αρχιτεκτονικής ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 με τις καταπληκτικές όσο και σπάνιες αρχιτεκτονικής αγιογραφίες. Για όσους δεν ακολουθήσουν τη διαδρομή με το τρενάκι για τις Μηλιές η μετάβαση θα γίνει οδικώς με το πούλμαν. Συνεχίζουμε για τον Βόλο. Παραμονή για γεύμα στα τσιπουράδικα της περιοχής. Κατόπιν θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

85€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/εκδρομές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείοΤΑΣΙΑ 3* & ΧΑΝΙ ΚΟΚΚΙΝΗ 3* στα Χάνια
  • Ημιδιατροφη
  • Αρχηγός/συνοδός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος,
  • Το εισιτήριο για τον «Μουτζούρη»
  • είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Φόρμα εγγραφής