ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΠΡΕΣΠΕΣ 4ΗΜ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΨΑΡΑΔΕΣ- ΝΥΜΦΑΙΟ–ΔΙΣΠΥΛΙΟ-ΣΠΗΛΙΑ ΔΡΑΚΟΥ

23/12, 30/12, 04/01 | 4 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα –Καλαμπάκα –Σιάτιστα – Πτολεμαΐδα:

Αναχώρηση το πρωί από Μαρούσι 06:50 και από Ομόνοια 07:30, με πρώτη στάση για καφέ και ξεκούραση κοντά στην Λαμία. Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται περνώντας από Καρδίτσα, Τρίκαλα και Καλαμπάκα. Συνεχίζουμε για την πόλη της Σιάτιστας αμφιθεατρικά χτισμένη σε μια πλαγιά του όρους Βέλιας, με μια σειρά από πανέμορφα αρχοντικά, και την ιστορική εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο που είναι συγκεντρωμένη η ιστορία και τα αχνάρια του πολιτισμού του τόπου. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται στο Αρχοντικό της Πούλκως, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και διακόσμου. Ελεύθερος χρόνος για καφεδάκι. Κατόπιν για το ξενοδοχείο μας PANTELIDIS στην περιοχή της Πτολεμαίδας,τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Νυμφαίο-Πρέσπες –Άγιος Αχίλλειος – Ψαράδες – Πισοδέρι – Φλώρινα :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το ορεινό Νυμφαίο, διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικός τόπος, για τον οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας, βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1350 μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο αρχοντικό-αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα. Στη συνέχεια για την ακριτική πόλη της Φλώρινας όπου μέσω Πισοδερίου θα φτάσουμε στον οικισμό Ψαράδες με τα μοναδικά αρχιτεκτονικά δείγματα. Χαρακτηρίζεται για τους γραφικούς κατοίκους και τα μικρά ταβερνάκια, όπου παραμονή για γεύμα. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, με πλούσια και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, έχει επίσης την μεγαλύτερη αποικία αναπαραγωγής αργυροπελεκάνων και ροδοπολεκάνων στον κόσμο (Ramsar 1991)! Ιδιαίτερη είναι και η πολιτιστική κίνηση της περιοχής, ειδικά στο “σήμα κατατεθέν” νησάκι του Αγίου Αχιλλείου μέσα στη Μικρή Πρέσπα, στο οποίο θα φθάσουμε διασχίζοντας την πολυφωτογραφημένη πεζογέφυρα, μας δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε την ομώνυμη βασιλική του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

3η μέρα, Δισπηλιό-Σπηλιά του Δράκου – Παναγία Μαυριώτισσα - Καστοριά:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Δισπυλιό. Στο αρχαιολογικό πάρκο έχει δημιουργηθεί μία πιστή αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού. Κατόπιν επίσκεψη στην Μονή της Παναγίας Μυρτιώτισσας. Ακολουθεί επίσκεψη στην "Σπηλιά του Δράκου" που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του αν και έχει ανακαλυφθεί το 1940. Πήρε το όνομα, από την είσοδο που έχει τη μορφή στόματος δράκου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Παναγία Μαυριώτισσα και την πόλη της Καστοριάς, την πόλη με τα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες και την πανέμορφη λίμνη της πόλης, είναι μία πόλη που δραστηριοποιείται στην τέχνη της γουναρικής για περισσότερο από 500 χρόνια, σύμβολο αρχοντιάς και κοινωνικής προβολής, χτισμένη 703 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο, περιβάλλεται από τη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού. Θα κάνουμε βόλτα στο Ντόλτσο την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Θα έχουμε χρόνο για ελεύθερο γεύμα, βόλτα και ψώνια στα καταστήματα γουναρικών και σουβενίρ, ή να απολαύσουμε τον καφέ μας στην προκυμαία. Εν συνεχεία επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Τρίκαλα - Αθήνα:

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε μέσω μια άμορφης διαδρομής για τα Τρίκαλα. Περνώντας από την Καλαμπάκα και βλέποντας πανοραμικά τα βράχια των Μετεώρων θα καταλήξουμε στα Τρίκαλα την πόλη που βρίσκεται στις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Η πόλη χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, και γεύμα στα όμορφα σοκάκια στη περιοχή Μανάβικα. Εν συνεχεία πέρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


Τιμή συμμετοχής

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ

23 /12

250€

30/12

04 /01

230€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο PANTELIDIS 4*
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Πλούσια ημιδιατροφή καθημερινά
  • Εορταστικό ρεβεγιόν με μουσική Χριστούγεννων & Πρωτοχρονιάς σε πλούσιο μπουφέ
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Αρχηγός - συνοδός εκδρομής
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός φόρος, Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο VIBER για άμεσες ενημερώσεις!

Φόρμα εγγραφής