ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-BOROVETS

ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - BOROVETS - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 5 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Σόφια:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Περνώντας έξω από την Θεσσαλονίκη φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας ,την ιστορική πόλη της Σόφιας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για πρώτη γνωριμία με την πόλη με τον υπέροχο πεζόδρομο Βίτοσα και τα πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σόφια (περιήγηση):

Μετά το πρωινό μας, περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Θα περιδιαβούμε τις μεγάλες λεωφόρους στο κέντρο της πόλης και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό-Μνημείο του Αλέξανδρου Νέφσκι και την υπόγεια κρύπτη του με συλλογή από θαυμάσιες βυζαντινές εικόνες, την Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Σοφίας που είναι η πιο παλιά, χρονολογείται περίπου στον 6ο αιώνα και έδωσε το όνομα της στην πόλη, την άσβεστη φλόγα του Άγνωστου Στρατιώτη, το Εθνικό Θέατρο, το Ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, την Γέφυρα των Αετών, την Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης και Αγίας Κυριακής, την Ρωσική Εκκλησία, τα Ανάκτορα, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Πάρκο Ελευθερίας, την Πλατεία Λένιν κ.α. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, αναμνηστικές αγορές και καφέ, φαγητό (προαιρετικά) στο κέντρο τις πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Δείπνο και Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Borovets :

Μετά το πρωινό, προαιρετική εκδρομή (20€) στο Μπόροβετς, το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας, με πίστες που αναπτύσσονται ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό θέαμα για τον επισκέπτη. Ιδρύθηκε το 1896 για να φιλοξενεί τους Βούλγαρους τσάρους που πήγαιναν για κυνήγι και που σήμερα βγάζει πρωταθλητές του σκι. Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες για όλα τα χειμερινά σπορ, όπως cross - country σκι, άλματα και πίστα διάθλου, που είναι μία από τις καλύτερες της Ευρώπης και ένα από τα πλέον δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα καθώς προσελκύει τους καλύτερους σκιέρ στον κόσμο, παραμονή να απολαύσουμε το χιονισμένο τοπίο, και όσοι επιθυμούν (έξοδα ατομικά) βόλτα με το τελεφερίκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το βράδυ θα απολαύσουμε το εορταστικό ρεβεγιόν, Καλή Χρονιά σε όλους!! Διανυκτέρευση.

4η μέρα, Φιλιππούπολη:

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη. Την πόλη του Φιλίππου με την μεγάλη ιστορία. Δεν είναι μόνο τα αρχαία της που θα σε μαγέψουν, αυτή η πόλη έχει το κάτι διαφορετικό από όλη την υπόλοιπη Βουλγαρία. Πεζοί θα περιηγηθούμε στην Παλαιά Πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Η Παλαιά Πόλη, οι Μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Σπίτι-Μουσείο Κουγιουμτζόγλου και η Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης τα οποία θα επισκεφθούμε. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, αναμνηστικές αγορές στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Σόφια – Σαντάνσκι – Θεσσαλονίκη - Αθήνα:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, με στάση στο Σαντάνσκι για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπρστιζα όπου έχει πάρει το όνομα της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάν Σαντάνσκι. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για ψώνια και βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης. Συνεχίζουμε για τα σύνορα και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

Early Bookingέως30/11/23 20€ανάάτομο .

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Πλούσιο πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
 • Πλούσια ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ
 • Εορταστικό ρεβεγιόν ως αντικατάσταση ημιδιατροφής Πρωτοχρονιάς
 • Αρχηγός - Συνοδός εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους, Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα,
 • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί Φόροι 25 € καταβάλλονται τοπικά

Σημειώσεις

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ 15 ΕΤΩΝ

Φόρμα εγγραφής