1 ΜΑΪΟΥ | ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Βουδαπέστη - Κρακοβία - Αλατωρυχεία - Βιελίτσκα - Άουσβιτς - Βαρσοβία - Μπρατισλάβα - Νίς

01/05 | 9 Ημέρες

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Νότια Σερβία.

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα θα φτάσουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων/ταυτοτήτων και αναχώρηση για την Νότια Σερβία . Άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νότια Σερβία - Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Άφιξη στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη», την πανέμορφη Βουδαπέστη η οποία μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε( προαιρετικά )μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Φωταγωγημένο Δούναβη συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη (ξενάγηση) - Κρακοβία

Πρωινό και πανοραμική ξενάγηση. Θα επισκεφτούμε τη μεγάλη Πλατεία των Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσι, την Όπερα και το Κοινοβούλιο. Θα κινηθούμε κατά μήκος του Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και το Νησί της Μαργαρίτας. Έπειτα, θα περάσουμε στην πλευρά της Βούδας για να επισκεφτούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλερτ. Αναχωρούμε για την Κρακοβία. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία (ξενάγηση) - Άλατωρυχεία Βιελίτσκα

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην Κρακοβία. Θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν κ.ά. Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε τα μοναδικά στο είδος τους αλατωρυχεία στην περιοχή Βιελίτσκα. Οι υπόγειες στοές με τις σκαλιστές εκκλησίες πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής. Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κρακοβία - Άουσβιτς - Βαρσοβία

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας και έχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Κρακοβία, αφήνουμε σήμερα την Νότια Πολωνία και κατευθυνόμαστε στο μουσειακό χώρο Άουσβιτς, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζοντας την διαδρομή σας θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Πολωνίας , την Βαρσοβία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βαρσοβία (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας , θα έχουμε ξενάγηση στην ιστορική πόλη της Βαρσοβίας που περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις, βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, κ.α. Το απόγευμα ελεύθερο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βαρσοβία - Μπρατισλάβα

Πρωινό και αναχώρηση, και αφήνοντας την Πολωνία παίρνουμε τον δρόμο για τη γειτονική Σλοβακία. Άφιξη στη Μπρατισλάβα και ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μπρατισλάβα- Νότια Σερβία

Πρωινό και αναχώρηση για Νότια Σερβία. Με τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Νότια Σερβία– Θεσσαλονίκη – Αθήνα (850χλμ):

Πρωινό και αναχώρηση, διέλευση συνόρων, περνώντας έξω από την Θεσσαλονίκη και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Αθήνα το βράδυ, έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις.


Τιμή συμμετοχής

695 €

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Ημιδιατροφή ( 8 πρωινά & 8 Δείπνα)
  • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και όπου απαιτείται.
  • Ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Δημοτικός φόρος & check point 45€ συνολικά , καταβλητέα τοπικά.
  • Προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα.

Σημειώσεις


Η διανυκτέρευση μπορεί να γίνει στο Παρασίν ή Κρούσεβατς αντί Νις.

Η εκδρομή πραγματοποιείται και αεροπορικώς 8 ημέρες ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη εάν μουσεία ή αξιοθέατα είναι κλειστά λόγω αργιών ή εκδηλώσεων

Φόρμα εγγραφής