12/08 ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ – ΒΕΝΕΤΙΑ -ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ- SAN MARINO

ΤΙΡΑΝΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΙΟΡΔ ΜΠΟΚΑ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - SAN MARINO

12.08.23 | 9 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Aθήνα – Τίρανα (730 χλμ):

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Συνοριακός έλεγχος, διέλευση συνόρων , και συνεχίζουμε για Τίρανα, όπου περιήγηση στο ιστορικό κέντρο των Τιράνων, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη, την παλιά Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το τζαμί που χρονολογείται περίπου το 1879, τον Πύργο του Ρολογιού του 1830, και την Ορθόδοξη Εκκλησία Της Αναστάσεως. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στα Τίρανα, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Τίρανα - Μαυροβούνιο - Μπούτβα – Κότορ – Ντουμπρόβνικ - Τρέμπινιε (300 χλμ):

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε προς το Μαυροβούνιο, γνωστό και ως Montenegro, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα, από τις ωραιότερες της Ευρώπης και το γραφικό νησάκι Άγιο Στέφανο, γνωστό και ως SvetiStefan, αγαπημένο θέρετρο διάσημων επισκεπτών ανά τον κόσμο, για να φτάσουμε στο διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, την παλαιότερη μεσαιωνική και ανακαινισμένη πόλη, των ακτών του Μαυροβουνίου, της οποίας η ονομασία προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη Βούς (Βόδι), σύμφωνα με την μυθολογία ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο Βασιλιά της Θήβας. Σχετική παραμονή για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές. Συνεχίζουμε για την παλιά πόλη του Κότορ, μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού που κτίστηκε μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό Φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ. που ξεκινά από την θάλασσα και φτάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό Ναό Του Αγίου Τρύφωνα, Του Αγίου Λουκά, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας κατά μήκος των ακτών για το Ντουμπρόβνικ και το Τρέμπινιε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, ημέρα, Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση) – Νησί Λόκρουμ –Cavtat (60χλμ):

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο διαμάντι τις Κροατίας το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Αναχώρηση για την παλιά πόλη όπου θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας. Παλιά ονομασία τις πόλης ``Ραγκούσα``, μεσαιωνική πόλη, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, πού όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές το 68% των κτηρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευμένο από την Unesco) είναι μία οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χλμ . Θα δούμε με τον ξεναγό μας τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργο του Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αι. χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, μοναστηριακά συμπλέγματα, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αι. που βρίσκεται στην δυτική πλευρά, την κρήνη του Ονοφρίου με την εκκλησία του Σωτήρος. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείτε το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης, όπου δίπλα του το δημαρχείο και ο καθεδρικός ναός και το θησαυροφυλάκιο. Σας προτείνουμε μία βόλτα πάνω στα τείχη ή μία βόλτα με το τελεφερίκ για να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και για όσους επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στην προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι – εθνικό Δρυμό Λόκρουμ και στο γειτονικό πανέμορφο Cavtat, την αρχαία Επίδαυρο, στη διαδρομή προς το Λόκρουμ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα επιβλητικά τείχη της παλιάς πόλης από την πλευρά της θάλασσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Τρογκίρ - Σπλίτ (300 χλμ):

Πρωινό και αναχώρηση, διατρέχοντας την κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, θα κατευθυνθούμε στο Σπλίτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε την γειτονική νησίδα - πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ, ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή μετά το Ζαντάρ, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζάγκρεμπ (390 χλμ):

Πρωινό και αναχώρηση για τις λίμνες Πλίτβιτσε, που είναι ιδιαίτερα γνωστές για τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες λίμνες και πολλές μικρότερες. Η πεζοπορική μας περιήγηση περιλαμβάνει βαρκάδα στην λίμνη με πλοιάριο και βόλτα με πουλμανάκι. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ζάγκρεπ την πρωτεύουσα της Κροατίας. Βρίσκεται στις παρυφές της Μεντβέντιτσα ως τις όχθες του Σάβα ποταμού. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά λιθόστρωτα στενά του 11ου αιώνα, στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης όπου θα δούμε τον Ναό Του Αγίου Μάρκου, ναός γοτθικού ρυθμού με τα 12 αγάλματα των Αποστόλων και χιλιάδες χρωματιστά πλακίδια που δημιουργούν το εθνόσημο του Ζάγκρεμπ και του Βασίλειου της Κροατίας και της Δαλματίας στην στέγη. Περιβαλλόμενο από το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, τον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τον Νεογοτθικό Καθεδρικό Ναό Της Παναγιάς και την αναγεννησιακή Αρχιεπισκοπή, την πλατεία Dolac όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η λαϊκή αγορά της πόλης, , την πλατεία Kaptol όπου θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ που εκτός από το πιο διάσημο κτίριο της πόλης είναι το πιο ψηλό σε όλη την Κροατία. Κατόπιν, για το ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή , δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Λουμπλιάνα – Σπήλαια Ποστόινα – Βενετία ή Πάντοβα (250 χλμ):

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Λιουμπλιάνα, την αρχοντική και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία Πρέσερν, τη γέφυρα του Δράκου ..αποχαιρετούμε την Πρωτεύουσα τις Σλοβενίας και συνεχίζουμε για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου, περίπου 3,2 χλμ και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Βενετία, άφιξη το μεσημέρι, γνωστή ως <Βασίλισσα της Αδριατικής>. Επιβίβαση στο βαπορέτο (έξοδα ατομικά) και η θέα της Γαληνοτάτης με τις γόνδολες και την πλατεία του Αγ. Μάρκου μας χαιρετούν. Θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, τη γέφυρα των στεναγμών, τον πύργο του Ωρολογίου, το καμπανίλε, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας ή της Πάντοβας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα, Βενετία – Φλωρεντία

Πρωινό και αναχώρηση για την μαγευτική Φλωρεντία. Ξενάγηση στη πόλη της Αναγέννησης. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, το μεγαλοπρεπές Ντουόμο το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά, την Πιάτσα Ντε Λα Σενιόρα, το Παλάτσο Βέκιο, τη Λότζια, την Πόντε Βέκιο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία, είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας. Στην υπαίθρια αγορά Πορσελίνο θα βρείτε χαρακτηριστικά ψάθινα φλωρεντιανά, χειροποίητα κεντήματα, δερμάτινα, ξύλινα αντικείμενα. Ελεύθερος χρόνος για τις αγορές, για ένα καφέ ή για το μεσημεριανό σας. Εν συνεχεία άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα, Φλωρεντία- – San Marino - Ανκόνα:

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το περίφημο εμπορικό κέντρο San Marino. Στην είσοδο της πόλης μας καλωσορίζει η επιγραφή «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». SAN MARINO, ένα κρατίδιο σκαρφαλωμένο πάνω στην κορφή του λόφου Titano. Τα μεγαλόπρεπα παλάτια και αρχοντικά, τα τρία κάστρα, οι αξιόλογοι μουσειακοί χώροι και τα υπόλοιπα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία που υπάρχουν, ώθησαν την UNESCO το 2008 να συμπεριλάβει τον λόφο Titano με τη μεσαιωνική καστροπολιτεία του στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Ανκόνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες μας και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η μέρα, Ανκόνα – Ηγουμενίτσα - Πάτρα – Αθήνα:

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη το απόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

ΠΡΟΣΦΟΡΑ :   585 € ΕΞΤΡΑ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ                                                                                              

Τιμή ανά άτομο (Ιταλία-Ελλάδα)

Δίκλινη εσωτερική (AB2)

45€

Δίκλινη εξωτερική (AS2)

60€

Τρίκλινη Εσωτερική (AB3)

30€

Τρίκλινη Εξωτερική (Α3)

40€

Τετράκλινη εξωτερική (Α4)

25

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές με πολυτελές ιδιοκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν Mercedes Benz
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3*sup
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλίνες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4)
 • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής, Τοπικός Ξεναγός , Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα
 • Χωρίς καμπίνα -20 €

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,
 • Check point & Δημοτικός Τουριστικός Φόρος 45€
 • Βαπορέτο Βενετίας,
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα,
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Σημειώσεις

4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ

✔ Ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στο Ντουμπρόβνικ, στην καρδιά της Κροατίας

✔ Επίσκεψη στις μαγευτικές Λίμνες Πλίτβιτσε, στα μοναδικά Σπήλαια Ποστόινα, & στην πανέμορφη Λιουμπλιάνα

✔ Επίσκεψη στην Βενετία

✔ Ξεκούραστη ακτοπλοϊκή επιστροφή Ανκόνα - Ελλάδα            

================================================= Ταξιδεύουμε με ταυτότητα νέου τύπου εντός 15 ετών ή διαβατήριο . Τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι προσωπική ευθύνη του ταξιδιώτη.

Φόρμα εγγραφής