23/09 & 29/10| ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Μοναδική εκδρομή στις αλησμόνητες πατρίδες !!! : ΤΡΟΙΑ – ΑΙΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΙΚΟΝΙΟ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΚΑΡΒΑΛΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΙΧΛΑΡΑ - ΓΚΙΟΡΕΜΕ ΠΡΟΚΟΠΙ – ΑΓΚΥΡΑ

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 8 Ημέρες Αεροπορική Εκδρομή

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα - Αλεξανδρούπολη– Τσανάκαλε – Τροία – Αϊβαλί – Σμύρνη

Άφιξη στην Αλέξανδρούπολη. Παραλαβή από το αεροδρόμιο .Διέλευση συνόρων διεκπεραίωση διαβατηρίων και μέσω φέρυ μποτ άφιξη στο Τσανάκαλε. Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της ιστορικής Τροίας (αρχαίο Ίλιον) όπου θα δούμε τα εναπομείναντα ερείπια της αρχαίας πόλης και θα θαυμάσουμε το αντίγραφο του Δούρειου ίππου. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Αιβαλί (αρχαίες Κυδωνίες) ελληνικό έως το 1922 .Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην αγορά του και για καφέ. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην όμορφη και χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σμύρνη – Έφεσος – Παμούκαλε :

Πρωινό και σύντομη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus (η συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας μετά την πλατεία του ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι ο πρώην Φραγκομαχαλάς), και το Κορδελιό. Συνάντηση με όσους έρθουν αεροπορικώς και αναχωρούμε αμέσως μετά για το ΣΕΛΤΣΟΥΚ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της ΕΦΕΣΟΥ. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Κατόπιν για το Παμούκαλε. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου, που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, ανέκαθεν υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες στην Τουρκία. Το Παμούκκαλε, το όνομα του οποίου στην κυριολεξία σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», είναι επίσης η περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Ιεράπολης. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερείπια της αρχαίας πόλης και ο χώρος αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Παμούκαλε – Ικόνιο – Καππαδοκία :

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την βραχώδη Καππαδοκία, την καρδιά της Ανατολίας, για φτάσουμε στο Ικόνιο (Konya), ιερή πόλη των Μουσουλμάνων αλλά και τόπο της Αγίας Θέκλας, όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο Mevlana, σπίτι των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων και τελευταία κατοικία του φιλόσοφου παγκόσμιας φήμης μυστικιστή Μεβλανά Τζελαλεντίν Ρουμί. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την Καππαδοκία, η οποία χαρακτηρίζεται από σπάνια ομορφιά με πανύψηλους ογκόλιθους και κυψελοειδές λόφους. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Μαλακοπή – Κοιλάδα Ιχλαρά – Καρβάλη :

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε προς την νότια πλευρά της Καππαδοκίας, με πρώτη μας επίσκεψη στην καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής, εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους λαξευμένη σε λόφο, αποτελείται από υπόγειους διαδρόμους, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια, σχηματίζοντας πολυώροφους λαβύρινθους, στην οποία έζησαν περίπου 5.000 άνθρωποι κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του Μέγα Αλέξανδρου τον 4ο αιώνα π.χ. Επόμενη στάση στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, στην οποία τον Ιούνιο του 2010 χοροστάτησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος. Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα Ιχλαρά η αλλιώς την κοιλάδα του Περιστρέμματος με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατέβουμε στον ποταμό Μελεντίζ και θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε περίπατο στο φαράγγι όπου θα θαυμάσουμε τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες λαξευμένες στους βράχους. Θα συνεχίσουμε προς την Καρβάλη με τα πετρόχτιστα σπίτια και να επισκεφθούμε την εκκλησία που μόνασε μέχρι το τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Παραμονή για βόλτα και αναμνηστικές αγορές στην μικρή κεντρική πλατεία του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Βόλτα με αερόστατα – Καππαδοκία:

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μία καταπληκτική βόλτα με αερόστατα (έξοδα ατομικά) από όπου μπορούμε να θαυμάσουμε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε την ενδότερη Καππαδοκία, ένα από τα πρώτα μεγάλα Χριστιανικά κέντρα της Ανατολίας, όπου θα δούμε στην κοιλάδα Γκιορεμέ, ένα συγκρότημα μοναστηριών από εκκλησίες και παρεκκλήσια, λαξευμένα μέσα σε βράχους, όπως την Αγία Βαρβάρα, Άγιο Βασίλειο, Σκοτεινή Εκκλησία, χαρακτηρισμένο και ως υπαίθριο μουσείο. Συνεχίζουμε για το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ και την Άβανο, πού εκτός από συγκροτήματα εκκλησιών έχει και εργαστήρια κατασκευής αντικειμένων από υλικά πυλού και όνυχα. To βράδυ θα παρακολουθήσουμε προεραιτικά για όσους το επιθυμούν το χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Προκόπι – Άγκυρα – Κωνσταντινούπολη :

Πρωινό και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Στην διαδρομή μας θα δούμε την αλμυρά έρημο με την ομώνυμη υπερ αλμυρή λίμνη Τούζ Γκιολού στην κεντρική Ανατολία, σε υψόμετρο 905 μέτρων. Θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στη Τουρκία και μια από τις μεγαλύτερες υπεραλμυρές λίμνες στο κόσμο. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας και περνώντας έξω από την Άγκυρα, πρωτεύουσα της Τουρκίας μέσω αυτοκινητόδρομου φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα, Κωνσταντινούπολη (Ξενάγηση) – Αθήνα :

Μετά το πρωινό επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία το σύμβολο της ορθοδοξίας & του Βυζαντινού πολιτισμού , το μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ), τον βυζαντινό ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών και την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. Το μεσημέρι προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή και Ασιατική ακτή θα δούμε παλιά αρχοντικά, σύγχρονες επαύλεις, τον Πύργο του Λέανδρου, τις κρεμαστές γέφυρες και τις ομορφότερες παραλιακές συνοικίες της πόλης.Γεύμα και επιστροφή στο ηενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια σας ή για μια βόλτα στην πλατεία Ταξίμ & στον πεζόδρομο του Πέραν. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική συμμετοχή σε γλέντι με φολκλορικό πρόγραμμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η μέρα, Κωνσταντινούπολη – Πατριαρχείο - Κλειστή Αγορά – Αθήνα:

Μετά το πρωινό, περνώντας τον Κεράτιο κόλπο θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας σε ένα από τα ωραιότερα Βυζαντινά μνημεία, το Μπαλουκλί όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών τα παραδοσιακά ψάρια και το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Θα δούμε τα Βυζαντινά τείχη, την Κερκόπορτα και θα καταλήξουμε στην Κλειστή Αγορά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για συμφέρουσες αγορές. Εν συνεχεία μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναχώρηση για την Ελλάδα.


Τιμή συμμετοχής

680€

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά Εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ
 • Μεταφορές, με πολυτελές ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν Mercedes Benz
 • Χειραποσκευή με μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις 50εκ. x 40εκ. x 20εκ
 • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή (7 πρωινά & 7 δείπνα)
 • Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Εισιτήρια Ferry για το Τσανάκαλε
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης - Φ.Π.Α. εκδρομής

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι Αεροδρομίων 140€
 • Δημοτικοί Φόροι 45€
 • Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους,
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα,
 • Εισ/ρια με αερόστατα,
 • Ότι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα & ότι περιγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις

*Η τιμή ισχύει για τον οικονομικό αεροπορικό ναύλο.

Απαραίτητα διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου.

================================================= 1 χειραποσκευή, με μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις 56εκ. x 45εκ. x 25εκ., η οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους πάνω από τα καθίσματα, ή 1 προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή), το οποίο πρέπει να χωρά κάτω από το μπροστινό κάθισμα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ταξιδεύουμε με ταυτότητα νέου τύπου έκδοσης μέχρι 15 ετών ή διαβατήριο . Τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι προσωπική ευθύνη του ταξιδιώτη.

Φόρμα εγγραφής