ΓΙΟΡΤΕΣ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ - ΜΕΤΕΩΡΑ

Λίμνη Πλαστήρα - «Μύλος Ξωτικών - Χωριό Αϊ Βασίλη» - Κέντρο Ψηφιακής Προβολής & Πολιτισμού Μετεώρων - Καλαμπάκα - Μετέωρα - Χιονοδρομικό Περτούλι

24/12, 27/12, 30/12, 2/01, 5/01/24| 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα:

Αναχώρηση το πρωί από Μαρούσι 06:50 και από Ομόνοια 07:30, με πρώτη στάση για καφέ κοντά στη Λαμία και στη συνέχεια αφού περάσουμε το Δομοκό, και την Καρδίτσα. Αρχίζουμε να ανεβαίνουμε για τα παραλίμνια χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 1000 μ. που πήρε το όνομα του Πολιτικού Πλαστήρα καθ’ ότι εκείνος είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος το 1920 – 1930, μία κατάληξη ποταμών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές πλατάνια και σκλήθρα. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική Μονή Κορώνης σε υψόμετρο 1.150 μ. με θέα τον κάμπο της Καρδίτσας . Στην πλαζ Λαμπερού θα έχουμε παραμονή για γεύμα σε τοπική ταβέρνα δίπλα από τη λίμνη. Κατόπιν θα φθάσουμε στο Φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220 μ. και ύψους 83 μ. καθοριστικό για την ύδρευση , την άρδευση και την ηλεκτροδότηση. Μικρή στάση για φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας αφήνοντας την λίμνη προς την Καρδίτσα και την Καλαμπάκα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

2η μέρα, «Μύλος Ξωτικών» - Περτούλι Χιονοδρομικό - Ελάτη:

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, η μέρα θα είναι αφιερωμένη στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αι Βασίλη. Μέσα στον «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ» ανοίγεται ένας μαγικός κόσμος, το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το εργοστάσιο Σοκολάτας, το κάστρο του Playmobil, την Παιχνιδοέκθεση της PlanToys, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το εργαστήρι κατασκευών, το Ζαχαρένιο εργαστήρι, παραμονή. Κατόπιν αναχώρηση μέσω μιας υπέροχης διαδρομής για το χωριό Περτούλι μια πανέμορφη περιοχή της Ανατολικής Πίνδου με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες, χτισμένη σε υψόμετρο 1200 μέτρων περνώντας πλησίον και του γνωστού Χιονοδρομικού Κέντρου για παιχνίδια με το χιόνι! Παραμονή για καφέ. Κοντά στο Περτούλι θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε το γεύμα μας. Συνεχίζουμε για το γραφικό ελατοσκέπαστο χωριό της Πίνδου την Ελάτη, χτισμένη αμφιθεατρικά στο όρος Κερκέτιο μέσα στα έλατα και τρεχούμενα νερά, για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Κέντρο Ψηφιακής Προβολής Ιστορίας & Πολιτσιμού Μετεώρων - Μονή Αγίου Στεφάνου –Τρίκαλα - Αθήνα :

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο που περιλαμβάνει μια αίθουσα τρισδιάστατων (3D) προβολών. Φορώντας ειδικά γυαλιά θα παρακολουθήσουμε την Προβολή Μυθολογικού περιεχομένου Μετεώρων, θα περιπλανηθούμε στους ιερούς βράχους και τις Ιερές Μονές των Μετεώρων με μία σύντομη ξενάγηση σε όλα τα μοναστήρια. Κατόπιν για τους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων όπου το μεγαλείο της φύσης συναντά το Θείο Μυστήριο. Επίσκεψη στην Μονή Αγίου Στεφάνου με το επιβλητικό Αγιορείτικου τύπου καθολικό της, όπου θα θαυμάσουμε την θέα όλης της Καλαμπάκας, τον θεσσαλικό κάμπο και την οροσειρά της Πίνδου. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε τα γραφικά Τρίκαλα, ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Αργά το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση.


Τιμή συμμετοχής

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ

24/12

30/12

200€

27/12

02/01

05/01

180€

3 άτομο παιδί έως 6 ετών τιμή συμμετοχής 110€

3 άτομο παιδί έως 11 ετών τιμή συμμετοχής 165€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο ANTONIADIS 4*
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Πλούσια ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ
  • Ρεβεγιόν Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς με πλούσιο φαγητό & ζωντανή μουσική
  • Αρχηγός- Συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Σημειώσεις

4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣE ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το παρόν ενημερώθηκε στις 15.12.23 καικαταργεί κάθε προηγούμενο!

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο VIBER για άμεσες ενημερώσεις!

Φόρμα εγγραφής