28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΒΑΡΝΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΒΑΛΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 6 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Προσφορά
315€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Σόφια :

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, με πρώτη στάση στην περιοχή της Λαμίας για ξεκούραση καθώς και γεύμα προαιρετικά επί της εθνικής οδού. Συνεχίζουμε για Σόφια, μέσω Προμαχώνα και λίγος χρόνος στα Duty Free για έξυπνες αγορές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. To απόγευμα ελεύθερος χρόνος για ψώνια, καφέ και βόλτα στο κέντρο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σόφια – Φιλιππούπολη – Μπουργκάς :

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Σόφια, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Θα περιδιαβούμε τις μεγάλες λεωφόρους στο κέντρο της πόλης και θα δούμε τον καθεδρικό ναό-μνημείο του Αλέξανδρου Νέφσκι, την βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Σοφίας που είναι η πιο παλιά, και έδωσε το όνομα της στην πόλη, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη, το ναό του Αγίου Νικολάου, τα επιβλητικά διοικητικά κτήρια στο κέντρο της πόλης, το κοινοβούλιο, την γέφυρα των αετών, την Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, το άγαλμα της Σόφιας, τα ανάκτορα, το πάρκο ελευθερίας, το Πανεπιστήμιο, την Εθνική Βιβλιοθήκη κ.α. Κατόπιν αναχωρούμε για την ιστορική Φιλιππούπολη, πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας, ιδρυμένη στην θέση του Θρακικού οικισμού το 341 π.χ. από τον Φίλιππο Β` της Μακεδονίας. Πεζή περιήγηση στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά, το Τζαμί Τζουμαγιά, το αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το σπίτι-λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, την εκκλησία Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο για φαγητό και βόλτα. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για το Μπουργκάς, Πύργος, από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας, την Ηλιόλουστη Ακτή. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Αγχίαλος – Ακτή Ήλιου – Νεσέμπαρ – Βάρνα :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Αγχίαλο, Πομόριε, όπου θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου για να προσκυνήσουμε. Αργότερα σε 17 χιλιόμετρα φτάνουμε στην χερσόνησο της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ–Νεσέμπαρ σήμερα, το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωση της. Θα μιλήσουμε όπως πάντα για την ιστορία της, αφού κάνουμε βόλτα μαζί στα αξιοθέατα θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο. Επίσης υπάρχουν παρά πολλά μαγαζιά με αναμνηστικά, ασημικά και διάφορα μικρά δωράκια. Κατόπιν μέσα από μία εξαιρετική διαδρομή μέσα στο πράσινο και έχοντας πάντα δίπλα μας τις χρυσές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, θα φτάσουμε στην Βάρνα, μπαίνοντας στην πόλη θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή γέφυρα Ασπαρούχ που περνά ακριβώς πάνω από το λιμάνι. τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης, την Κοίμηση Της Θεοτόκου. Θα μάθουμε την ιστορία του, θα εντυπωσιαστούμε με τα πανέμορφα βιτρό και αν τύχουμε σε κάποιο μυστήριο και υπάρχει χορωδία, να γνωρίζετε πως ο Ναός έχει ίσως την καλύτερη ακουστική της Ευρώπης. Περνάμε στον πεζόδρομο της Βάρνας και περπατώντας θα δούμε την πανέμορφη Όπερα, θα δούμε τα απομεινάρια της Αρχαίας Οδησσού, μέσα στον πεζόδρομο υπάρχει η εκκλησία του Αγ. Νικολάου την οποία έκτισε με δικά του χρήματα ο Έλληνας Παρασκευάς Νικολάου. Όλες οι επιγραφές μέσα είναι στα Ελληνικά. Σε λίγο τελειώνει η βόλτα μας και θα έχουμε αρκετό χρόνο στα μαγαζιά, στα εστιατόρια. Αργότερα θα επισκεφθούμε το παραθαλάσσιο πάρκο της Βάρνας 400 στρεμμάτων, όπου μέσα εκεί υπάρχουν μουσεία, όπως το Ναυτικό με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα, καφετέριες, ενυδρείο και το «Δελφινάριο». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Μπουργκάς (πόλη) – Σωζόπολη - Ανδριανούπολη :

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε περιήγηση στην Χρυσή Ακτή Ηλίου, ξεκινώντας από την πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη, το Μπουργκάς, την πλατεία Τρόικα με το μνημείο του Ρώσου στρατιώτη, βόλτα στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο, θα δούμε την εκκλησία των Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου, μητρόπολη του Μπουργκάς, το ιστορικό μουσείο με την πλούσια έκθεση συλλογών από τις παλαιές αποικίες. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στην Μαύρη Θάλασσα, την Σωζόπολη ή Αρχαία Απολλωνία, αρχαία Ελληνική πόλη, αφιερωμένη στον Θεό Απόλλωνα όπου θα δούμε την παλαιά πόλη, τον Ναό του Αγίου Γεωργίου του 1867 όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή κ.α. Εδώ θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5000 κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα παραδοσιακά σπίτια τις εκκλησίες, το τοπίο και θα αισθανθούμε μια γλυκεία νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι. Συνεχίσουμε προς τα σύνορα με την Τουρκία με κατεύθυνση προς την πόλη της Ανδριανούπολης, όπου θα δούμε το τέμενος Σελιμιγιέ με τους τέσσερις μιναρέδες, κτισμένο με εντολή του Σουλτάνου Σελήμ το 1569 -1575 με το μεγαλύτερο θόλο στον κόσμο, κατασκευασμένο από τον Σινάν, Οθωμανός αρχιτέκτονας Ελληνικής καταγωγής γεννημένος στην Καππαδοκία, όπου συστεγάζεται με το μουσείο Τουρκικών και Ισλαμικών Τεχνών, και μεγάλη κλειστή αγορά με 124 καταστήματα όπου πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα, σουβενίρ, ρούχα και ασημικά, το αρχαιολογικό εθνολογικό μουσείο, το Εσκί Τζαμί, το Μπεγιαζίτ Τζαμί στο οποίο στεγάζεται το ιατρικό μουσείο της Ανδριανούπολης, και το ιστορικό ξενοδοχείο Kervansaray που βρίσκεται στο κέντρο, την αγορά Αλή Πασά που βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο για ψώνια με 130 καταστήματα, όπου θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για ψώνια.Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Ανδριανούπολη – Διδυμότειχο - Σουφλί – Αλεξανδρούπολη – Καβάλα :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Ελλάδα, διέλευση συνόρων και έλεγχος. Περνώντας το Διδυμότειχο, η φημισμένη βυζαντινή πρωτεύουσα, χτισμένη στη συμβολή Έβρου και Ερυθροπόταμου, δύο μόνο χιλιόμετρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στον ακριτικό νομό με στάση στο Σουφλί γνωστό ως σταυροδρόμι ανατολής και δύσης. Επίσκεψη στο Μουσείο Μετάξης, πρόκειται για έναν πολυχώρο που δημιουργήθηκε από τον οίκο μεταξιού Τσιακίρη. Σκοπός του είναι να αναδείξει και να διασώσει την πλούσια παράδοση της περιοχής στη μεταξουργία. Αργότερα θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του Έβρου, την Αλεξανδρούπολη, με το γνωστό Φάρο. Κατασκευάστηκε το 1850 και άρχισε να λειτουργεί το 1880, κτισμένος στη δυτική πλευρά του λιμανιού της πόλης, για τη διευκόλυνση της ακτοπλοΐας των ντόπιων ναυτικών που ταξίδευαν στην περιοχή του Ελλησπόντου. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στην παραλία. Κατόπιν μέσω όμορφης διαδρομής προς Καβάλα, περνώντας από το Πόρτο Λάγος συγκεκριμένα στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος, συνδυάζει το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Θα επισκεφθούμε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο βρίσκεται σε δυο μικρά Νησάκια που τα Ενώνει μια Ξύλινη Γέφυρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

6η μέρα, Καβάλα – Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας θα ακολουθήσει πεζή περιήγηση στην Καβάλα, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, αμφιθεατρικά χτισμένη με ανατολίτικη γειτονιά, γραφικό λιμανάκι, ρωμαϊκό υδραγωγείο, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, τις Καμάρες, και πιθανή επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού (αν είναι ανοιχτο), ένα ιδιαίτερο θεματικό Μουσείο και το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη, καθώς η πόλη της Καβάλας έχει χαρακτηριστεί ως η «Μέκκα του καπνού», εφόσον στην περιοχή υπήρξε ολόκληρη βιομηχανία επεξεργασίας καπνού. Κατόπιν θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.


Τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

315€

EARLYBOOKING

με προκαταβολή 25 μέρες πριν την αναχώρηση

300€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/Περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και Ελλάδα 3* με πρωινό
  • Ημιδιτροφή εκτός Ελλαδος
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός, Αρχηγός/Συνοδός, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους,
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα,
  • Δημοτικός φόρος, 25€ συνολικά, καταβλητέα τοπικά
  • Οτι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα & ότι περιγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις

Σημείωση : Αεροπορικώς Αθήνα – Σόφια 5 ημέρες Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη

Φόρμα εγγραφής