ΓΙΟΡΤΕΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ - ΜΕΤΕΩΡΑ

Λίμνη Πλαστήρα - «Μύλος Ξωτικών - Χωριό Αϊ Βασίλη» - Κέντρο Ψηφιακής Προβολής & Πολιτισμού Μετεώρων - Καλαμπάκα - Μετέωρα - Χιονοδρομικό Περτούλι

24/12, 30/12, 4/01 | 4 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, με πρώτη στάση για καφέ κοντά στη Λαμία και στη συνέχεια αφού περάσουμε το Δομοκό, και την Καρδίτσα. Αρχίζουμε να ανεβαίνουμε για τα παραλίμνια χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 1000 μ. που πήρε το όνομα του Πολιτικού Πλαστήρα καθ’ ότι εκείνος είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος το 1920 – 1930, μία κατάληξη ποταμών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές πλατάνια και σκλήθρα. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική Μονή Κορώνης σε υψόμετρο 1.150 μ. με θέα τον κάμπο της Καρδίτσας . Στην πλαζ Λαμπερού θα έχουμε παραμονή για γεύμα σε τοπική ταβέρνα δίπλα από τη λίμνη. Κατόπιν θα φθάσουμε στο Φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220 μ. και ύψους 83 μ. καθοριστικό για την ύδρευση , την άρδευση και την ηλεκτροδότηση. Μικρή στάση για φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας αφήνοντας την λίμνη προς την Καρδίτσα και την Καλαμπάκα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

2η μέρα, Μουσείο Μετεώρων - «Μύλος Ξωτικών» Τρίκαλα:

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο 1100 τ.μ.. Το Ζωολογικό, στο οποίο εκτίθενται πάνω από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών και εκείνο των Μανιταριών, στο οποίο υπάρχουν περί τα 250 διαφορετικά είδη. Η συλλογή των ζώων είναι εξαιρετικής ποιότητας, αφού προέρχονται από τους καλύτερους ταριχευτές της Ευρώπης, ενώ η σπανιότητα πολλών εξ’ αυτών είναι μεγάλη. Τα μανιτάρια είναι γλυπτά, σε απόλυτη ομοιότητα χρώματος και μεγέθους με τα φυσικά. Παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις ανάπτυξης, προκειμένου να γίνεται κατανοητός ο κύκλος ζωής τους. Συνεχίζουμε για το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αι Βασίλη. Μέσα στον «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ» ανοίγεται ένας μαγικός κόσμος, το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το εργοστάσιο Σοκολάτας, το κάστρο του Playmobil, την Παιχνιδοέκθεση της PlanToys, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το εργαστήρι κατασκευών, το Ζαχαρένιο εργαστήρι, παραμονή. Αργά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Τρικάλων. Κατόπιν θα περπατήσουμε δίπλα στον Ληθαίο ποταμό που διασχίζει την πόλη και θα καταλήξουμε στον γνωστό πεζόδρομο για τις ομπρέλες του. Θα παραμείνουμε για γεύμα και γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας περιμένουμε για το εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιο δείπνο όπως ορίζει η μέρα.Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Πύλη – Ελάτη – Περτούλι Χιονοδρομικό :

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τα πανέμορφα Θέρετρα της Πίνδου περνώντας μέσα από τα πιθανόν χιονισμένα λιβάδια θα φτάσουμε στο χωριό Πύλη. Η τοξωτή γέφυρα βρίσκεται δυτικά της Πύλης και έχει κτιστεί από τον Άγιο Βησσαρίωνα και συνέδεε τον κάμπο με την περιοχή του Ασπροποτάμου, στάση. Επόμενος σταθμός το ελατοσκέπαστο χωριό της Πίνδου την Ελάτη όπου θα έχουμε στάση για καφέ! Στην συνέχεια αναχωρούμε για το γραφικό Περτούλι, μια πανέμορφη περιοχή της Ανατολικής Πίνδου με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες, χτισμένη σε υψόμετρο 1200 μέτρων περνώντας πλησίον και του γνωστού Χιονοδρομικού Κέντρου. Άφιξη στο χιονοδρομικό κέντρο για καφέ στο chalet, προαιρετικά όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν με τα lift στις πίστες για παιχνίδια με το χιόνι! Κοντά στο Περτούλι θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε το γεύμα μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων - Μετέωρα - Αθήνα:

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο που περιλαμβάνει μια αίθουσα τρισδιάστατων (3D) προβολών. Φορώντας ειδικά γυαλιά θα παρακολουθήσουμε την Προβολή Μυθολογικού περιεχομένου Μετεώρων, θα περιπλανηθούμε στους ιερούς βράχους και τις Ιερές Μονές των Μετεώρων με μία σύντομη ξενάγηση σε όλα τα μοναστήρια. Κατόπιν για τους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων όπου το μεγαλείο της φύσης συναντά το Θείο Μυστήριο. Πρώτα επίσκεψη στο Μεγάλο Μετέωρο ή Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Της Σωτήρας, το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πιο σπουδαίο μοναστήρι, ιδρύθηκε τον 14ο αι. από τον Αγιορείτη Μοναχό Όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, κατόπιν θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Στεφάνου με το επιβλητικό Αγιορείτικου τύπου καθολικό της, όπου θα θαυμάσουμε την θέα όλης της Καλαμπάκας, τον θεσσαλικό κάμπο και την οροσειρά της Πίνδου. Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ.


Τιμή συμμετοχής

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ

24/12

265€

30 /12

04 /01

225€

3 άτομο παιδί έως 6 ετών τιμή συμμετοχής 110€

3 άτομο παιδί έως 11 ετών τιμή συμμετοχής 175€

Earlybooking έως 30/11/23 έκπτωση 20€ ανά άτομο

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο ANTONIADIS 4*
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Πλούσια ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ρεβεγιόν Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς με πλούσιο φαγητό & ζωντανή μουσική
  • Αρχηγός- Συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Σημειώσεις

4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣE ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο VIBER για άμεσες ενημερώσεις!

Φόρμα εγγραφής