ΠΑΣΧΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΤΡΟΙΑ -ΠΡΟΥΣΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ - ΤΡΟΙΑ - ΠΡΟΥΣΑ

02 ΜΑΙΟΥ | 7 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΠΑΣΧΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΤΡΟΙΑ -ΠΡΟΥΣΑ
Προσφορά
430€ EARLY BOOKING

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Κομοτηνή

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με πρώτη στάση κοντά στην Λαμία για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε μέσω των Τεμπών, στάση για προαιρετικό γεύμα. Προσπερνώντας την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης μέσω Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε το απόγευμα στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Κομοτηνή –Κωνσταντινούπολη-Κρουαζιέρα Βόσπορος:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Κατόπιν του απαιτούμενου ελέγχου στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και τις σύντομες αγορές μας στα Ελληνικά DutyFree, θα συνεχίσουμε για την Πόλη, όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα. Διασχίζοντας τα Βυζαντινά Τείχη του Επταπύργιου φτάνουμε στο ιστορικό κέντρο της Βασιλεύουσας, επίσκεψη στο Μπαλουκλί όπου βρίσκονται οι Τάφοι Των Πατριαρχών, προσκύνημα στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Εν συνεχεία θα κάνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή και Ασιατική ακτή θα δούμε παλιά αρχοντικά, σύγχρονες επαύλεις, τον Πύργο του Λέανδρου, τις κρεμαστές γέφυρες και τις ομορφότερες παραλιακές συνοικίες της πόλης. Πρώτη γνωριμία με την Πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τη περιφορά του επιταφίου στην Αγία Τριάδα στη πλατεία Ταξίμ σε πολύ κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μας.. Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα:

Μετά το πρωινό μας, θα ξεναγηθούμε στο επιβλητικό παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ με τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες του παλατιού. Στο σύνολο τους 23 μοιρασμένες σε δύο ορόφους, οι οποίοι χωρίζονται από μια εντυπωσιακή σκάλα. Κατόπιν αναχώρηση για το λιμάνι με προορισμό τα πανέμορφα Πριγκηπόνησα, τη Χάλκη και την Πρίγκηπο. Στα αριστερά μας θα συναντήσουμε το πανέμορφο κτίριο του σταθμού, το οποίο όλοι έχουμε δει στην “Πολίτικη Κουζίνα”. Πρώτη μας στάση η Χάλκη, θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Μετά την Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το επόμενο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο όπου και θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο . Θα κάνουμε βόλτα στην γραφική πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να παραβρεθούμε στην Ανάσταση και να έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε το «Χριστός Ανέστη» από τον Πατριάρχη. Ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4 η μέρα, Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση) :

Καλό Πάσχα! Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την μεγαλοπρεπή Αγιά Σοφιά που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Έπειτα για το ξακουστό “Μπλε Τζαμί” λόγω της κυριαρχίας του μπλε χρώματος στην εσωτερική του διακόσμηση,τον Ιππόδρομο,τη στήλη του Κωνσταντίνου αλλά και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου, μνημεία από το ένδοξο βυζαντινό παρελθόν της πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι Τοπ Καπί ακρόπολη του αρχαίου Βυζαντίου, αποτελούσε επίσημη κατοικία των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας . Συνεχίζουμε με το Παλάτι Γεραμπατάν ή αλλιώς Βασιλική Κιστέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες και τις περίφημες μέδουσες. To μεσημέρι γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος, μπορείτε να περπατήσετε στην πλατεία Ταξίμ με τα πολλά καταστήματα και τα γνωστά ζαχαροπλαστεία όπως το SARAY με τα πολίτικα γλυκά, σεργιανίσετε στο πεζόδρομο του Πέραν και περάσετε από την Ψαραγορά BALIK PAZAR και την Στοά Χρηστάκη όπου πλανόδιοι μουσικοί διασκεδάζουν τους ντόπιους, επισκεφτείτε το πύργο του Γαλατά. Σήμερα το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε κέντρο με μουσική, φολκλορικό πρόγραμμα και χορό της κοιλιάς με χανουμάκια. Διανυκτέρευση.

5η μέρα, Κωνσταντινούπολη – Κλειστή Αγορά - Προύσα:

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την κλειστή αγορά, το μεγάλο παζάρι, μία από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο με τα 60 δρομάκια και τα 5.000 καταστήματα. Κατόπιν μέσω του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου αναχώρηση για τη Προύσα. Άφιξη στην πόλη και επίσκεψη στο Πράσινο Τζαμί ,τον τάφο του Καραγκιόζη και επίσκεψη στην περίφημη κλειστή αγορά η οποία περιβάλλεται από ένα πανέμορφο αίθριο με γραφικά κεντράκια για την ξεκούραση των επισκεπτών, εσωτερικά κάποιος μπορεί να βρει μεταξωτά αλλά και ξεχωριστά υφάσματα που παράγουν ιδιαίτερα ποιοτικά μπουρνούζια και πετσέτες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Προύσα - Τροία– Κομοτηνή :

Μετά το πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας, με προορισμό την Τροία. Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους (αρχαίο Ίλιον) όπου θα δούμε τα εναπομείναντα ερείπια της αρχαίας πόλης και θα θαυμάσουμε το αντίγραφο του Δούρειου ίππου, επίσης θα επισκεφτούμε το νέο μουσείο της Τροίας και αντικρίζοντας το εξωτερικό του περίβλημα, θα νιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε εκείνη τη μυθική εποχή, καθώς μοιάζει αρκετά με τα ξύλινα τείχη της Τροίας, βάσει των ομηρικών περιγραφών. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τους απαραίτητους συνοριακούς ελέγχους συνεχίζουμε για Κομοτηνή. Άφιξη στην Κομοτηνή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα, Κομοτηνή – Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, θα φτάσουμε το βράδυ στην Αθήνα, έχοντας τις καλύτερες εικόνες.


Τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 450€ ανά άτομο σε δίκλινα δωμάτια

Early booking 430€ έως 29 Μαρτίου 2024

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές/Περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στη Κομοτηνή
 • 3 Διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στη Κωνσταντινούπολη
 • 1 Διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στη Προύσα
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
 • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους,
 • αχθοφορικά, φιλοδωρήματα,
 • δημοτικός τουριστικός φόρος, 35€
 • ότι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα & ότι περιγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις

Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη εάν μουσεία ή αξιοθέατα είναι κλειστά λόγω αργιών ή εκδηλώσεων

Φόρμα εγγραφής