25η Μαρτίου| ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ|3ΗΜ στο πολυτελές EPIRUS PALACE 5*

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ – ΜΕΤΣΟΒΟ!!!

23.03| 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη – Νησάκι - Ιωάννινα:

Αναχώρηση το πρωί από Μαρούσι 06:50 και από Ομόνοια 07:20 για τον Ισθμό που θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Στην συνέχεια μέσω γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, φθάνουμε στα Ιωάννινα. Επίσκεψη στο Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα, με σκηνές και πρόσωπα από την ιστορία της Ηπείρου. Στην συνέχεια για την Λίμνη Παμβώτιδα όπου θα πάρουμε το καραβάκι για το Νησάκι της Κυρά Φροσύνης,θα συναντήσουμε έναν γραφικό και όμορφο οικισμό, ένα από τα λίγα νησιά λίμνης που κατοικείται, με παραδοσιακά σπίτια, ταβέρνες που σερβίρουν τοπικά φαγητά και μεζέδες, μαγαζιά με εξαίρετα προϊόντα λαϊκής τέχνης και μερικές καφετέριες στην όμορφη πλατεία του οικισμού. Εκεί βρίσκεται το Μουσείο του Αλί Πασά, το μέρος όπου θανατώθηκε ο θρυλικός Αλής. Θα δούμε τον οντά του Πασά και τις τρύπες στο πάτωμα από τις σφαίρες που τον σκότωσαν, τοπικές ενδυμασίες και έγγραφα της εποχής καθώς επίσης και προσωπικά αντικείμενα του Αλή και της Κυρά Φροσύνης. Παραμονή για γεύμα στις τοπικές ταβέρνες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Ζαγοροχώρια – Γεφύρι Κόκκορη - Μονοδένδρι – Ιωάννινα:

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Καλπάκι, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Πολέμου 1940 – 1941 με συλλογή αντικειμένων και φωτογραφιών του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου και προβολή ενημερωτικής ταινίας. Συνεχίζουμε την ωραία διαδρομή μας για τα πιο γραφικά Γεφύρια. Το Γεφύρι του Κόκκορη, μεγάλο και επιβλητικό μαζί με τα καταπράσινα νερά μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, στάση.Συνεχίζουμε για τα γραφικά παραδοσιακά Ζαγοροχώρια, καταλήγουμε στο Μονοδένδρι και την Αγ. Παρασκευή. Η Μονή Αγ. Παρασκευής Μονοδενδρίου είναι κτισμένη σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από την πλατεία του οικισμού και δεσπόζει στο χείλος της χαράδρας του Βίκου, σε ένα τοπίο συγκλονιστικού κάλλους. Σύμφωνα με την παράδοση χτίσθηκε από ασκητές, οι οποίοι από τον 13ο αιώνα ασκήτευαν στις σπηλιές που υπάρχουν βορειοδυτικά από το μοναστήρι και την Χαράδρα Βίκου, ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη με αναφορά και στο βιβλίο Γκίνες, ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου. Η αρχή του είναι από τη Γέφυρα του Κόκκορη και το τέλος του στη γέφυρα Βοϊδομάτη. Το πλάτος της χαράδρας στη βάση (κοίτη) κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μέτρα και το μήκος είναι περίπου 12 χιλιόμετρα. Παραμονή για γεύμα στο Μονοδένδρι όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές πίτες, ελεύθερος χρόνος. Κατόπιν, για τα Ιωάννινα, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, να περπατήσουμε ανάμεσα στα αξιοθέατα των Ιωαννίνων, το Δικαστικό Μέγαρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, που έκτισε ο Άρης Κωνσταντινίδης στο πάρκο Λιθαρίτσια, η 8η Μεραρχία που θεμελιώθηκε το 1879, το Δημαρχείο του 1938. Πίσω από τη Μεραρχία είναι η πλατεία του Πνευματικού Κέντρου, όπου υπάρχει το Βελή τζαμί. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας περιστοιχισμένοι από τα κτίσματα και τα τείχη του Ιτς Καλέ, που προσφέρουν θέα στη λίμνη. Περπατώντας θα δούμε τoΦετιχέ Τζαμί που κτίστηκε το 1795 από τον Αλή Πασά ως ναός για το σαράι του, τον τάφο του Αλή Πασά, όπου θάφτηκε το ακέφαλο σώμα του, το εξαιρετικό Βυζαντινό Μουσείο, το Θησαυροφυλάκιο, τις Στοές, τον λεγόμενο Πύργο του Βοημούνδου.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Ιωάννινα - Εγνατία Οδός – Μέτσοβο – Αθήνα:

Πρωινό και ξεκινάμε για το γραφικό Μέτσοβο, μέσω της Νέας Εγνατίας Οδού. Το Μέτσοβο είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νομού, κοντά στα όρια με το νομό Τρικάλων, στις βόρειες πλαγιές, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδας, της Πίνδου. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό του εθνικού μας ευεργέτη Τοσίτσα–Αβέρωφ, και την τοπική αγορά με τα φημισμένα τυριά μετσοβόνε και μετσοβέλα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Στην κωμόπολη λειτουργεί αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο και το χειμώνα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο το οποίο σε συνδυασμό με την γραφικότητα του τοπίου αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Από το 1988 λειτουργεί η Πινακοθήκη Ε.ΑΒΕΡΩΦ όπου εκτίθενται 250 περ. πίνακες αξιόλογων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα. Αναχωρούμε μέσω μια άμορφης διαδρομής για την Καλαμπάκα και βλέποντας πανοραμικά τα βράχια των Μετεώρων θα καταλήξουμε στην πόλη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


Τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 225€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο , Μονόκλινο +120€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις στο πολυτελές EPIRUS PALACE 5*
  • 2 Πρωινά σε μπουφέ
  • 2 δείπνα σε μπουφέ
  • Αρχηγός-συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Φόρμα εγγραφής